Argitoidud

Hatšapuri

Keskmine hinne: 2.79 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Hatšapuri ehk juustupirukas on üks Gruusia kuulsamaid roogi, millest on pea igal perenaisel oma retsept. Enamjaolt valmistatakse neid pärmi- või hapukooremuretainast ja taldrikusuuruste ümmarguste pirukatena. Siin aga üks suur ja küüslaugune plaadipirukas, millest jagub ka suuremale seltskonnale. Kui Gruusiale iseloomulikku suluguni või brõnsa juustu poest ei leia, tee pirukas 400 g mozzarellaga.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 7 portsjonit
1. Sulata tainas, riivi jämeda riiviga juustud. Sega hulka munad, hapukoor ja purustatud küüslauguküüned.

2. Rulli pool tainast jahusel laual ahjuplaadi suuruseks nelinurgaks, määri peale täidis, jättes äärtest 1 cm jagu tühjaks. Rulli ka teine tainapool sama suureks nelinurgaks, tõsta täidisele ja vajuta ääred kahvliga kokku.

3. Määri pealt munaga ja küpseta eelsoojendatud ahjus 220 kraadi juures 15 minutit või kuni pirukas on kaunilt kuldpruun.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa