Argitoidud

Tšahhobili

Keskmine hinne: 4.41 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
See on gruusiapäraselt valmistatud linnuliharaguu tomatikastmes, kuhu sobib hästi part, kana, kalkun või hani. Vastavalt maitsele lisa tulist adžikat rohkem või vähem. Siia sobib hästi ka hmeli-suneli vürtsisegu, mida leiad näiteks Piprapoest, aga saad läbi ka ilma selleta.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 7 portsjonit
1. Tükelda part või kana suuremateks tükkideks, pruunista õlis ja maitsesta soolaga.Tõsta malmpotti. Lisa õhukeselt viilutatud sibulad.

2. Riivi porgand jämeda riiviga, tükelda paprika ja pane koos loorberiga potti. Vala juurde puljong, kata kaanega ja hauta 40 minutit (võib ka ahjus 175 kraadi juures).

3. Lisa tomatipasta, adžika, veiniäädikas ja kuumuta veel 10–20 minutit. Lülita pliit või ahi välja, lisa hakitud ürdid ja pressitud küüslauguküüned ning lase kaane all veel mõned minutid haududa.

Serveeri keedetud riisiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Külli 18.nov 2015 15:58
Ja Adzikat võib vabalt panna ikka 2-3 supilusikat, mitte 1 tl. See väike tl ei anna selle koguse juurde mitte midagi. Tomatipüree puudumisel võib kasutada ka purustatud tomateid.Adzika puudumisel ei juhtu ka midagi, panna püreed nt rohkem ja lisada tsillit.
Külli 18.nov 2015 15:56
Aih, see on nii hea asi! :) Mina aga lisan kana veidi vähem ja väiksemates tükkides ning sibulat, porgandit, paprikat jne rohkem.
Kirsti 12.aug 2015 15:11
Lõpptulemus oli super.Mina lisasin ka maitseaineid rohkem,tomatipasta passeerisin ja lisasin natuke suhkrut,siis adžika ja veiniäädikas ja siis potti.Üldiselt maitsestada saab ka valmistoodangut kui tunnete,et midagi on puudu!
Anneli 09.aug 2015 15:52
Tegin ja väga hea kukkus välja isegi minul, kes ma ole väga nigel söögitegija :) Adžikat panin ainult väga palju rohkem kui retseptis. 1,6 kg kanalina kohta jääb 1 tl ikka väga väheks. Mina panin 3 supilusikat ja siis ei jäänud ka väga terav. Kuna sibulat ei söö, siis panin küüslauku 3 asemel 4 ja seda imepärast Hmeli-suneli vürtsi ka mul ei olnud, aga ikkagi väga hea tuli. Kindlasti teen veel.
1