Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Šampinjoni-juustutäidisega lavašipirukas

Argitoidud

Šampinjoni-juustutäidisega lavašipirukas

Lia Virkus Eesti Naie
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsev soe gruusiapärane hommikusöök. Selline pannipirukas sobib hästi ka õhtul külla tulevatele sõpradele maiustamiseks. Kui Gruusia juustusid turult parasjagu ei leia, kasuta mozzarellat. Tulemus küll päris sama ehe ei saa, aga maitseb sellegipoolest hea.
Retsept
portsjonile
1 tk Õhuke lavašš
300 g Tumedad šampinjonid
200 g Brõnsa või sulguni (või mozzarella)
2 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
3 spl Hakitud koriander
2 spl Värskelt hakitud münt või estragon
4 spl Oliivõli (külmpress) praadimiseks
Sool
Must pipar
1. Koori ja viiluta sibulad, 3 küüslauguküünt ja seened, kuumuta pannil õlis. Maitsesta soola ja pipraga, lisa ka hakitud koriander. Lase jahtuda.

2. Riivi juust, tõsta paar supilusikatäit kõrvale ja sega ülejäänu seentega.

3. Voldi lavašš lahti ja lõika laiuti 4 ribaks, laota täidis ribade keskele, nii et need jäävad ülevalt ja alt tühjaks. Tõsta mõlemad tühjad pooled täidise peale, nii et kogu täidis on kaetud. Vaata, et täidist äärtest välja ei pressiks.

4. Prae lavašipirukad ükshaaval kuumal pannil õlis mõlemalt poolt krõbedaks.

5. Sega kokku kõrvale pandud riivjuust, pressitud küüslauguküüs ja hakitud münt, puista segu küpsenud pirukale, keera pliit välja ja kata pann pealt kaanega, lase juustul sulada. Tõsta hetkeks lõikelauale jahtuma ja lõika ribadeks. Naudi soojalt.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes