Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kihiline marjakissell

Argitoidud

Kihiline marjakissell

Lia Virkus Nutika perenaise kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kaks kisselli ühes kausis, kus nad – üks vanillikastme maitsega ja teine lahedalt hapukas – põnevalt teineteist täiendavad. Suvel valmista seda magustoitu värsketest, muul ajal külmutatud marjadest.

40-60 min

25 minutit + 30 minutit jahtumiseks

Retsept
PIIMAKISSELL
6 dl Piim
0.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
0.75 dl Maisijahu
MARJAKISSELL
5 dl Jõhvikamahl
2 spl Kartulijahu
2 dl Külmutatud põldmarjad, mustad sõstrad või vaarikad
1. Valmista esmalt piimakissell. Selleks sega keedunõus piim, suhkur, vanillsuhkur ja maisijahu. Lase kissell keema, kogu aeg hästi segades, ja vähenda kuumust, nii et see oleks minimaalne, ning keeda veel minuti jagu.

2. Jaga valmis kissell magustoidukaussidesse ja jäta jahtuma.

3. Valmista samal ajal marjakissell. Sega keedunõus mahl, väheses vees lahustatud kartulijahu ja marjad. Soovi korral võid lisada suhkrut. Kuumuta, kuni segu pakseneb, tõsta pliidilt ja lase jahtuda.

4. Seejärel tõsta marjakissell piima kisselli peale.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke