Argitoidud

Kamajahu valmistamine

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kama. Eesti rahvustoit Autor: Lia Virkus
1931. aasta Eesti Naise novembrinumbris soovitati kama teha nii, et võtad 2 kg nisuteri, 2 kg rukkiteri, 3 kg kaeru, 1‒2 kg kollaseid herneid, 0,5‒1 kg ube, 1 kg odrateri, mõni peotäis soola (oad, rukkid, nisu või muu võib ka välja jätta).
1. Vili pane eelmisel päeval külma veega likku, soovitatavalt iga liik eraldi.

2. Järgmisel päeval keeda väheses vees natukese soolaga ja teri segades, kuni need on pehmed.

3. Nõruta sõelal ja pane kuuma ahju kuivama (kõik korraga ei mahu!). Algul ära ahju ust kinni pane, pärast juba võib. Esialgu sega vilja tihedamini, pärast harvemini, kuni terad on kuivad.

4. Kuivatatult sega viljad kokku ja vii veskile. Seal jahvatakse terad hästi peeneks ja sõelutakse.


HEA TEADA!
Hoia kamajahu kaanega nõus.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kerli 22.nov 2015 19:40
Praegu on saadaval mõistliku hinnaga kodused jahuveskid, kõike saab ise ka kodus teha.
1