Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lõhe-kartulikotletid tartar-kastmega

Argitoidud

Lõhe-kartulikotletid tartar-kastmega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne ja soodne, aga maitseb luksuslikult. Poest leiad lõhest või valgest kalast hakkmassi.

üle 60 min

25 minutit + 30 minutit külmkapis

Retsept
portsjonile
1 kg Külmutatud lõhemass (või valge kalamass)
300 g Keedetud kartulid
2 spl Majonees
Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
Petersell
Murulauk
Sool
Must pipar
Riivsai (paneerimiseks)
Õli (praadimiseks)
KASTE
1.5 dl Majonees
1 dl Creme fraiche'i
1 tl Mädarõigas
1 tl Sinep
1 dl Kapparid
1 tk Väike sibul
Petersellilehed
1. Sulata kalamass. Tambi kartulid pudruks ja sega hulka koos majoneesi, sidrunikoore ja hakitud maitserohelisega. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Vormi kotletid, paneeri riivsaias ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.

2. Valmista kaste: sega majonees ja creme fraiche, sega mädarõigas ja sinep, lisa tükeldatud kapparid, peeneks hakitud sibul ja hakitud petersell.

3. Sega läbi. Prae kotlette pannil õlis keskmisel kuumusel kummaltki poolt 5–7 minutit.

Serveeri kastmega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes