Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Täisterapenned punapeedipestoga

Argitoidud

Täisterapenned punapeedipestoga

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Peedipesto on üks suurepärane kaste – sellega saab maitsestada ahjus küpsetatud maitsvaid bruschettasid ehk krõbesaiu, seda võib määrida kuumadele võileibadele koos juustuga ning segada spagettidega kiireks ja tervislikuks õhtusöögiks. Sellise õhtusöögi valmistad 15 minutiga, kui peet on juba enne ära keedetud.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
PEEDIPESTO
200 g Keedetud peet
2 tk Küüslauguküüs
0.5 dl India pähklid
Basiilikulehed
1 dl Külmpressitud oliiviõli
0.5 dl Riivitud Valio Forte juustu või Parmesani
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
300 g Täisterapenned või -spagetid
Riivitud Parmesan
India pähklid
Basiilik
1. Keeda penned rohkes soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks ehk al dente. Samal ajal koori keedetud peet ja küüslauguküüned, tükelda ja pane minilõikurisse või köögikombaini. Püreesta ühtlaseks koos poole koguse õliga.

2. Lisa pähklid, basiilik ja ülejäänud õli, püreesta ühtlaseks. Sega hulka riivitud juust ja jahvata veskist peale musta pipart, maitsesta soolaga.

3. Nõruta keedetud penned ja sega hulka pesto. Naudi kohe, kuumalt, serveerides rooga riivitud Parmesani, basiiliku ja pähklitega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke