Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Sibulamoosiga maks

Argitoidud

Sibulamoosiga maks

Silva Soobik Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Haide Rannakivi

üle 60 min

Retsept
Maitseroheline
Veisemaks
SIBULAMOOS
600 g Viilutatud sibulad
3 spl Suhkur
2 spl Õli
0.5 dl Palsamiäädikas
0.5 dl Punane vein
1 tk Loorberileht
Sool
Must pipar
Kaneel, aniis või nelk (maitseks)
1. Sega paksupõhjalises potis õli, sibulaviilud ja suhkur. Hauta tasasel tulel 15 minutit, kuni sibul pehmeneb. Lisa palsamiäädikas, vein, sool ja loorberileht ning hauta nõrgal tulel nii kaua, et sibul on pehme ja vedelik aurustunud. Selleks kulub umbes 1 tund. Maitseks võid lisada kaneeli, aniisi või nelki.

2. Lõika maks viiludeks ning prae õrnalt mõlemalt poolt, lisades alguses pipart ning praadimise lõpus soola. Maks võiks jääda keskelt õrnalt roosa. Aseta maks taldrikule ning kata sibulamoosi ja maitserohelisega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke