Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lõhekiusatus

üle 60 min

45 minutit + 1 tundi külmas

Retsept
portsjonile
16 tk Külmad keedetud kartulid
1 tk Suur sibul
600 g Värsket, kuumsuitsu- või õrnsoolalõhet
1 dl Hakitud till
3 dl Piim
1 dl Rõõsk koor 35%
2 dl Muna
2 dl Marineeritud pärlsibulad
Sool
Must pipar
4 spl Või
1. Määri ahjuvorm(id) võiga. Kasuta 1 suurt või 4 väikest vormi.

2. Lõika kartulid ja sibul õhukesteks viiludeks ning lõhe väiksemateks tükkideks.

3. Lao vormi kihiti kartuleid, sibulat, lõhet ja tilli. Maitsesta kihte soola ja musta pipraga. Kui kasutad suitsulõhet, ole soolaga ettevaatlikum.

4. Vispelda munad piima ja koorega lahti, kalla vormi(de)sse ning lase vähemalt tund aega külmas seista.

5. Eelkuumuta ahi 225 kraadini. Laota vormi pinnale võitükikesi ja pärlsibulaid. Küpseta umbes 25 minutit või kuni muna-piim on hüübinud.

KOMMENTAARID

Merle 13.sept 2015 20:23
Maitses väga hästi! Lapsed sõid ka. Eriti mõnusad olid pärlsibulad, mis levitasid head lõhna ja andsid maitset ka!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes