Argitoidud

Piimas küpsetatud seakaelakarbonaad

Keskmine hinne: 3.26 Allikas: Piim lauale ja kõhtu Autor: Epp Mihkels
Piimas küpsenud sealiha jääb hõrgu maitsega ja mahlane, üksiti on nii ka kaste olemas. Samal ajal, kui liha valmib, saad ise muid toimetusi teha. Kui sul on puupliit, tuleb roog eriti hea.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Eemalda lihalt kelmed ja kiled. Pruunista lihatükk võis igast küljest, määri 1 tl soolaga ja tõsta ahjupotti.

2. Lõika sibul sektoriteks ning vajuta küüslauguküüned veidi katki. Pane sibul-küüslauk pannile, lisa salveilehed ja kuumuta pisut. Vala peale piim ning kuumuta keemiseni, maitsesta ülejäänud soola ja pipraga. Kalla segu ahjupotti.

3. Küpseta liha 180kraadises ahjus 1,5 tundi. Soovi korral võid seda vahepeal ka korra keerata.

Serveeri meelepäraste lisanditega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kiilakas 28.apr 2016 09:54
Lõiksin tüki pooleks. Siis imbuvad maitsed paremini sisse, küpsetasin hõbepaberi all 180-200*C juures sisetemperatuurini 70 *C. Katsin käterätikuga, 10-15 min. pärast tõuseb sisetemp. 80 *C ja siis on valmis. Jääb seest ilus roosa. Kuna salveid ei olnud, ostsin "Prantsuse maitseainesegu" ja lisasin pisut UMAMI segu, annab õrnalt magusa šokolaadise järelmaitse. Maitse - 8 (10 palli süsteemis). :)
Imestunule 03.aug 2015 19:22
Kujuta ette, mõnele maitseb rasv. Mulle näiteks :)
Väga maitsev 03.aug 2015 13:10
Minu lemmik söök.
Imestunu 02.aug 2015 23:06
Kaelakarbonaad niigi rasvasevõitu, miks sellele veel võid ja piima lisada? Nagu ka pildilt näha see toit lausa ujub rasvas. Retsept töötaks ehk vaid klassikalisel kujul, mõne väherasvase ja õrnema liha puhul.
Leili 21.apr 2015 16:03
Väga hea! küüslauku ja sibulat panin rohkem, salvei asemel kasutasin basiilikut.
1