Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lillkapsa-kikerhernekarri

Argitoidud

Lillkapsa-kikerhernekarri

Angelica Udeküll Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappar

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
400 g Lillkapsaõisikud
2 spl Õli
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Riivitud ingver
1 tl Purustatud koriander
1 tl Köömned
Tšillihelbed
1 tl Garam masala maitseaine
200 g Ploomtomatid
200 g Kikerherned
Värske koriander
Sool
Must pipar
1. Keeda lillkapsas soolaga maitsestatud vees poolpehmeks.

2. Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta koos teiste maitseainetega õlis läbi.

3. Haki tomatid ja lisa pannile. Lase vähemalt viis minutit vaikselt podiseda.

4. Nõruta kikerherned ja lisa pannile tomatite hulka. Hauta veel viis minutit.

5. Lisa eelnevalt keedetud lillkapsad ja hakitud koriander ning hauta, kuni lillkapsas on pehme.

HEA TEADA!
* Kõiki retseptis toodud maitseaineid ei pea tingimata eraldi ostma – leia poest mõni aasiapärane maitseainesegu, kus sageli pea kõik maitseained juba olemas.

* Soovi korral lisa hautise hulka vett või puljongit. Ideaalselt sobib kastmeks ka kookospiim.

KOMMENTAARID

Toiduharrastaja 06.juuni 2015 18:39
Ja et asi indiapärasem oleks (karrid, ennekõike idee ja aluspõhimõtted ju sealtpoolt tulevad) võib õli asemel või olla (või koguni päris ghee, kui õnnestub saada). Õlidest nii palju, et põhimõtteliselt kõlbab igasugune, aga kui tahetakse nt Sri Lanka koloriiti, võib proovida kookosõliga. Ja maitseainetest: no kõige tähtsam karritegemise aluspõhimõte ju sihuke ongi (neile, kes tahaksid ise karrisid välja mõelda), et vürtsid kuumutatakse enne muule kraamile lisamist rasvaines läbi.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes