Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kihiline köögiviljasalat

Argitoidud

Kihiline köögiviljasalat

Tiina Lebane Taimetoidud kõigile
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ära lase ennast ehmatada pikast reast köögiviljadest, mis kõik peavad kaussi mahtuma. Hakkimine ja riivimine ei võtagi nii palju aega, kui algul nimekirja vaadates võiks arvata. Pealegi võid kõik salatiained juba päev varem valmis lõikuda, kihiti suurde kaussi asetada ja kastmega üle valada. Vaid riivitud keedupeet ja hakitud munad lisa vahetult enne serveerimist. Tulemuseks on rikkalik ja väga maitsev vitamiinipomm!

üle 60 min

1 tund + vähemalt 3-4 tundi külmas

Retsept
portsjonile
200 g Jääsalat
100 g Redis
150 g Värske kurk
3 tk Sellerivars
2 tk Porgand
1 tk Punane paprika
3 tk Tomat
Roheline sibul
1 tk Punane sibul
250 g Keedetud peet
3 tk Kõvakskeedetud muna
1 pott Frisee või Rooma salat
KASTE
1 dl Puljong
0.5 dl Punase veini äädikas
2 spl Oliiviõli
1 tl Suhkur
0.5 tl Sool
0.5 tl Vahemere ürdisegu
0.5 tl Must pipar
3 tk Küüslauguküüs
1. Enne köögiviljade töötlemist valmista kaste, et maitsed jõuaksid juba koos toimima hakata. Selleks purusta küüslauguküüned ja sega kõik kastmeained vispli abil kokku.

2. Salati valmistamiseks rebi rohelised salatilehed serveerimisanuma põhja ja kata hakitud jääsalatiga. Edasi aseta köögiviljad peale nii: hakitud redised, tükeldatud värske kurk, selleritükid, riivitud porgand, paprikatükid, tükeldatud tomatid, hakitud punane ja roheline sibul.

3. Nüüd vala salat üle kastmega ja tõsta 3–4 tunniks (võimalusel järgmise päevani) külma.  Enne serveerimist tükelda keedupeedid ja haki munad ning aseta salatile.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool