Argitoidud

Shepherd’s pie ehk lambakarjuse pirukas

Keskmine hinne: 4.51 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Algselt cottage pie nime kandnud rooga tehti vaesemas maaperes varem käepärasest kartulist ja küpseliha ülejääkidest. Praegune nimi võeti kasutusele 19. sajandil ja siis pandi vormi lambaliha.
Valmistusaeg: üle 60 min

45 minutit + 25 minutit ahjus

Kogus: 6 portsjonit
1. Koori kartulid ja lõika 1 cm kuubikuteks. Pane potti, kalla peale külm vesi ja lisa sool. Keeda u 10–15 minutiga pehmeks.

2. Kuumuta võid ja kohvikoort, kuni või ära sulab. Nõruta kartulid ja tambi pudruks. Lisa koor ja või, maitsesta soola ja pipraga ning klopi ühtlaseks. Sega hulka munakollane. Kuumuta ahi 200 kraadini.

3. Kuni kartulid keevad, valmista täidis. Koori ja haki sibulad , koori porgandid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Kuumuta kastrulis õli, lisa sibul ja porgand, hauta 3–4 minutiga õrnalt pruuniks. Lisa hakitud küüslauk ja sega läbi. Suurenda kuumust, lisa hakkliha ja pruunista, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta u 3–4 minutit.

4. Raputa peale jahu ja sega läbi, kuumuta veel u 1 minut. Lisa tomatipasta, puljong, Worcesteri kaste, rosmariin ja tüümian ning sega läbi. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 10–12 minutit. Maitsesta kaneeli ja Cayenne’i pipraga. Sega hulka mais ja herned.

5. Vala segu u 30 x 20 cm ahjuvormi. Kata kartulipudruga, nii et ääred oleks tihedalt kaetud. Silu pealt, tõsta ahju ja küpset 25 minutit. Enne serveerimist lase 15 minutit seista.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Toiduharrastaja 24.apr 2015 08:18
Kuidagi liig täpne retsept, ehkki toit kui selline on tasemel ja väga tuntud, isegi levinud. Ma nüüd ei tea, kas Eestis seda kusagil pakutakse? Retsept muidugi on oluliselt lihtsam: valmista enda maitse järgi lihasegu ja kartulipuder just nii, nagu oled harjunud tegema; pane lihasegu vormi ja kata kartulipudruga, kuumuta, kuni puder on pealt pruunikas, kogu lugu :)
1