Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Porruga kartulisupp

Argitoidud

Porruga kartulisupp

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Porru on teadagi inglaste rahvusköögivili ja road sellest alati päevakohased. Porrust ja kartulist keedetud supp on hea kuumalt, kuid palaval päeval maitseb hästi ka jahutatult.

20-40 min

Retsept
portsjonile
4 spl Või
2 tk Porru (keskmine)
800 g Kartulid
6 dl Piim
1.1 l Kanapuljong
0.5 dl Hakitud murulauk
0.25 tl Kuivatatud tüümian
2 dl Rõõsk koor 10%
Sool
Must pipar
4 spl Maisitärklis
4 spl Vesi
SERVEERIMISEKS
Murulauk
6 tk Peekoniviil
1. Haki porru. Sulata või ja hauta porru selles pehmeks, kuid mitte pruuniks. Lisa kooritud ja viilutatud kartulid, piim, puljong ja ürdid. Hauta kaane all aedviljad pehmeks.

2. Sega kokku maisitärklis ja külm vesi. Nirista segades supisse. Keeda 6–8 minutit, kuni supp pakseneb.

3. Püreesta, lisa kohvikoor ja kuumuta, kuid ära keeda. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri murulaugu ja pruunistatud peekoniga.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 04.aug 2015 10:02
See on tõesti liiga palju, isegi siis, kui porrud on puisevõitu (näiteks kevadel), tegin retsepti paranduse. Aitäh märkamast!
ivi 04.aug 2015 09:39
mina ei saa aru miks peab toitu niipalju 1 tund hautama.
Mia 23.apr 2015 16:16
Maitsev supp. Eriti hõrguks teevad selle köömned. Tärklise suhtes olen skeptiline, naljakalt paks tuli, järgmine kord jätan lisamata.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool