Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Nõgesega lihapallid

Argitoidud

Nõgesega lihapallid

Lia Virkus Kevadtoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kevadised kaunilt täpilised lihapallid nõgese ja punega. Pallikesi tasub teha korraga kohe suurem kogus, neid on
mugav järgmisel päeval soojendada või pakkuda niisama tikusuupisteks. Kui nõgest ei ole, sobib hästi ka värske naat aianurgast.

20-40 min

Retsept
150 g Värsked nõgesed
400 g Veisehakkliha
300 g Keedetud kartulid
0.75 tl Sool
0.5 tl Must pipar
2 spl Hakitud värske pune
3 tk Küüslauguküüs
Võid ja õli praadimiseks
SERVEERIMISEKS
Keedetud kartul
Värske salat
1. Pese ja kupata nõgesed kiiresti kergelt soolatud vees. Jahuta sõelal külma vee all. Pigista kuivaks ja haki.

2. Sega hakkliha, kahvliga purustatud kartul ja nõgesed. Maitsesta soola, pipra, pune ja pressitud küüslauguga.

3. Vormi tainast pallid, kastes käsi külma vee alla – nii on seda kergem teha.

4. Küpseta pannil või ja õli segus keskmisel kuumusel iga külje pealt, kuni pallid on saanud kauni värvi. Vähenda kuumust ja küpseta kaane all veel 5 minutit.

Serveeri koos keedetud kartulite ja värske salatiga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke