Argitoidud

Nõgesepesto

Keskmine hinne: 4.05 Allikas: Anne ja Stiil Autor: Britt Paju
Kogus 2 dl.
Valmistusaeg: kuni 20 min
1. Loputa nõgesed hoolega külma veega täidetud kausis, vajadusel korda tegevust.

2. Keeda nõgeseid soolaga maitsestatud vees 1–2 minutit, seejärel jahuta kiirelt külma vee all. Kurna sõelal ja aseta puhtale (soovitatavalt mitte esimeses nooruses) käterätile, keera see kokku ja vääna liigne vesi nõgestest välja.

3. Haki nõgesed. Hõõru uhmris peeneks küüslaugud, siis lisa järgemööda muud komponendid. Kõige lõpuks lisa supilusikahaaval õli, kuni saad endale sobiva paksusastmega pesto. Kõige parema konsistentsiga pesto saad uhmris, kuid võid seda teha ka köögikombaini või saumikseriga, tulemus jääb sel juhul lihtsalt pisut teine.

4. Kui nõgest piisavalt ei leia, võid teha umbrohupesto, lisades nõgesetaimedele noori naadi- ja võilillelehti.

Nõgesepestot saad kasutada samamoodi nagu basiilikuga originaali. Eriti hästi sobib see kalaroogadega. Katseta nõgesepestot näiteks kilupirukates. Välja nägemist ja vunki saab sellest juurde ka tavaline munaga praekartul.

NB! Kasuta nõgeste korjamiseks ja käsitsemiseks paksemaid kummikindaid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
nõges 04.mai 2015 21:37
Ülihea
1