Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Jahe peedisupp

Argitoidud

Jahe peedisupp

Tiina Lebane Külmad suvesupid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristi Metsa
Magus ja mahe peet sobib korraga ka rohkem kui ühe tugeva maitsega. Selles värskes supis on tunda nii sidruni hapukat värskust, ingveri tulisust kui koriandri peent pähklinüanssi. Kookoshelbed ja kõrvitsaseemned teevad supi tummisemaks, kookospiim lisab sametist kooresust.

20-40 min

Retsept
portsjonile
3 tk Keedetud peet
4 tk Roheline sibulavars
2 tk Sellerivars
2 tk Pirn
2 tk Küüslauguküüs
3 cm Ingverijupp
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
0.3 l Peedimahl
0.5 dl Kookoshelbed
0.5 dl Kõrvitsaseemned
3 spl Sojakaste
1 tl Jahvatatud koriander
Sool
Purustatud piprasegu
Värske koriander
200 ml Kreemine kookospiim
Juustukuubikud ja kõrvitsaseemned serveerimiseks
1. Tükelda blenderisse peedid, sibula- ja sellerivarred, pirnid, küüslauguküüned ja ingver. Lisa sidruni mahl ja riivitud koor, peedimahl, kookoshelbed ja kõrvitsaseemned, sojakaste, jahvatatud koriander, sool, pipar ja koriandrilehed.

2. Töötle kõik siledaks püreeks. Lõpuks sega hulka kookospiim ja kontrolli veel kord maitset.

3. Kui on aega, siis hoia suppi maitsete ühtesulamiseks järgmise päevani külmkapis, kuid võid ka kohe süüa.

4. Lisa portsjonitele juustukuubikuid ja kõrvitsaseemneid ning hammusta kõrvale külma võiga kaetud rukkileiba.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree