Argitoidud

Brokoli-kitsejuustupirukas

Keskmine hinne: 4.05 Allikas: Parimad kodused pirukad Autor: Lia Virkus
Kellele maitseb kitsejuust, sellele meeldib ka see pirukas. Lihtsale taimsele pirukale võid soovi korral lisada ka 100 g peekonit või sinki või isegi põdraliha. Kasuta kitsejuustu nii palju, kui tugevat maitset soovid. Kui pelgad, alusta väiksema kogusega.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + 1 tund külmas + 40 minutit ahjus

Kogus: 10 portsjonit
1. Sega tainaained omavahel, vormi palliks ja pane kilesse mähituna 1 tunniks külma.

2. Rulli tainas lahti ja tõsta tainarulli abil 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Lõika äär ühtlaseks.

3. Tükelda brokoli väikesteks õisikuteks, keeda või auruta 3 minutit ja nõruta.

4. Kuumuta hakitud sibulat ja porrut õlis ning laota pirukapõhjale. Laota peale ka brokoliõisikud ja kitsejuustuviilud.

5. Klopi munad koorega lahti, maitsesta vähese soola ja pipraga ning kalla pirukale.

6. Küpseta pirukat 175-kraadises ahju 30‒40 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 19.mai 2015 14:22
Lia soovitab Soignon'i. See jäägb küpsetades mõnusalt pehme ja jumekas.
anuj 15.mai 2015 09:43
Missugust kitsejuustu oleks kõige parem kasutada?
anuj 15.mai 2015 09:43
Missugust kitsejuustu oleks kõige parem kasutada?
1