Argitoidud

Mõnus kana (võib olla ka kukk)

Keskmine hinne: 2.88 Allikas: Oliiviõli. Rohekuldne väärtuslik nektar Autor: Merrit Kiho
Broileri valmistamiseks on vähemalt sada moodust, siin siis saja esimene.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Tükelda lind ja aseta küpsetusnõusse. Tee ühe apelsini riivitud koorest, hakitud ürtidest, uhmris kergelt purustatud roseepiprast, soolahelvestest ja apelsinimahlast marinaad ning vala lind sellega üle. Nirista peale väheke oliiviõli ja raputa ka pisut musta pipart. Hoia 2–3 tundi külmkapis.

2. Võta pool tundi enne ahju panekut külmast välja ja lisa ühe apelsini sektorid. Küpseta 225-kraadises ahjus kukke umbes 1 tund, broilerit 40 minutit.

3. Samal ajal tee kaste. Pressi (näiteks sidrunipressiga) ühest apelsinist mahl välja. Poolita granaatõun – ühest poolest pressi mahl välja, teisest õngitse välja seemned. Vala kõik kaussi ning lisa mesi, 3–4 riivitud küüslauguküünt ja 1 dl oliiviõli.

4. Tõsta lind korraks ahjust välja ja vala kaste peale. Küpseta veel 180-kraadises ahjus (kukke 45 ja broilerit umbes 35 minutit).
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
lu 31.mai 2015 19:15
Maitsekooslus on väga hea kui see õli kogus on küll mõtetu. Ise tegin täiesti ilma kuna kana nahas on ka väga palju rasva. Lisaks keerasin peale roa valmimist ühe leedetud riisi kotikese potti. Teeks veel nii. Ja kuidas 20 sekundiga granaatõunast kõik seemned puhtalt ja tervelt kätte saada - tsekkige netist.
1