Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Rootsipärased vürtsräimed

Argitoidud

Rootsipärased vürtsräimed

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Väga maitsev suutäis! Räimed peaksid külmas maitsestuma viis päeva, et saavutada küpsust ja maitsekust. Mina ei jaksa nii kaua oodata ja naudin neid juba paari päeva pärast.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g Värsked räimerümbad
1 tk Sibul
MARINAAD
4 spl Äädikas 30%
5 dl Vesi
VÜRTSISEGU
5 spl Suhkur
2 spl Sool
1 spl Jahvatatud vürtspipar
1 spl Valge pipar
1. Lao räimerümbad kaussi ja kalla üle marinaadiga. Jäta 12 tunniks seisma. Kalla vedelik ära ja nõruta kuivaks.

2. Sega kokku vürtsisegu ained ja lao kihiti laiema klaaspurgi või mõne muu nõu põhja: vürtsisegu, kiht räimi, sibulaviile, vürtsisegu, räimi ja sibulat. Jätka, kuni räimed ja sibul otsas, ning puista üle vürtsiseguga (kui segu jääb üle, pane see kaanega suletud purki ja kasuta järgmisel korral).

3. Jäta räimed vähemalt üheks ööks külma, viie päeva pärast on nad kõige paremad. Sobivad hästi palaval suvepäeval kuumade keedetud kartulite kõrvale koos hapukoorega või hoopis musta leiva juurde hommikusöögiks

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes