Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kerge räimesupp

Argitoidud

Kerge räimesupp

Lia Virkus Eesti Niane
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kerge räimesupp maitseb hästi ka kuumal suvepäeval, toidab kõhtu ja varustab meid väärtuslike oomega-3 rasvhapetega.

20-40 min

Retsept
portsjonile
300 g Räimefileed
5 cm Porrujupp
2 spl Oliiviõli
1.5 l Vesi või puljong
1 tk Porgand
2 tk Sellerivars
1 tk Loorberileht
5 tk Must terapipar
4 tk Kartul
2 tk Marineeritud kurk
Sool
Must pipar
Hakitud till ja murulauk
SERVEERIMISEKS
Hapukoor
1. Maitsesta fileed vähese peene soolaga.

2. Haki porru õhukesteks ribadeks ja kuumuta poti põhjas õlis nõrgal kuumusel läbipaistvaks. Lõika porgand ja sellerivarred väikesteks kuubikuteks. Pane köögiviljad keedunõusse, lisa vesi või puljong.

3. Kuumuta keemiseni ja hauta vähesel kuumusel 10 minutit.

4. Lõika kooritud kartulid väikesteks tükkideks ja lisa koos maitseainetega, hauta veel 5 minutit. Viimasena pane supi sisse tükeldatud räimefileed ja kuubikuteks lõigatud kurgid, lase pärast keematõusmist keeda mitte kauem kui minut.

5. Korja pipraterad ja loorberileht vahukulbiga välja, tõsta supp kohe taldrikutesse, riputa peale ohtrasti hakitud maitserohelist ja soovi korral serveeri hapukoorega

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool