Argitoidud

Pestopitsa

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Taimetoidud kõigile Autor: Lia Virkus
Vahelduseks tomatikastmega pitsale valmista see hoopis pesto ja mozzarella-juustuga. Kaunista ahjus röstitud seedermänni seemnete ja kirsstomatitega. Kui on kiire ja pärmitainast teha ei jõua, kasuta põhjaks tortiljasid – maitseb ka imehästi. Pestot võid valmistada basiiliku või rukolaga, mida parasjagu saada on. Kevadel sobib hästi karulaugupesto. Pesto säilib külmas 2 nädalat.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + 40 minutit kerkimiseks + 10 minutit ahjus

4 väikest pitsat

1. Lahusta pärm käesoojas vees ja lisa vähehaaval jahud (kuivpärm sega jahude hulka). Lisa sool ja õli ning sõtku ühtlaseks elastseks tainaks. Käsitsi sõtku umbes 10 minutit ja masinaga umbes 5 minutit. Lased tainal soojas kohas rätiku all kahekordseks kerkida (umbes 30–40 minutit).

2. Samal ajal valmista pesto. Rösti seedermänni seemneid 200-kraadises ahjus 5 minutit, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Lase jahtuda.

4. Puhasta ja tükelda küüslauk. Rebi basiilikulehed purustamisnõusse ning lisa seedermänni seemned, sool, sidrunist pressitud mahl ja küüslauk.

5. Purusta kõik sauseguriga ühtlaseks püreeks. Nirista hulka oliiviõli ja purusta ühtlaseks seguks. Sega käsitsi hulka riivitud juust, maitsesta musta pipraga ja tõsta purki.

6. Jaga tainas neljaks ja rulli ümmargusteks pitsadeks. Määri peale pestot, laota peale mozzarella-viilud ja kirsstomatid.

7. Küpseta 250-kraadises ahjus umbes 5–10 minutit või kuni juust on sulanud. Nirista tomatitele veel pisut pestot, jahvata peale musta pipart ja serveeri
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa