Argitoidud

Grillitud baklažaani ja paprika salat

Keskmine hinne: 2.97 Allikas: Väike salatiraamat Autor: Tuuli Mathisen
See grillitud või ahjus küpsetatud köögiviljadega salat on saanud meie pere täielikuks lemmikuks. Mõnusalt maheda maitsega tervislik salat sobib nii dippimiseks, võileivakatteks, liha- ja kalatoitude lisandiks kui ka niisama maiustamiseks.
Valmistusaeg: 40-60 min

45 minutit köögiviljade küpsetamiseks + jahutamiseks kuluv aeg + 10 minutit

Kogus: 4 portsjonit
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Tükelda baklažaan, sibul ja paprika umbes 5 cm suurusteks tükkideks.  Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber, piserda see õliga ning tõsta peale köögiviljakuubikud, sibul ja küüslauk. Sega need õliga ning maitsesta soola ja pipraga.

2. Rösti kuumas ahjus umbes kolmveerand tundi, kuni köögiviljad on kergelt pruunid ja pehmed. Jahuta veidi. Haki siis üsna peeneks massiks, sega läbi ning maitsesta soola, pipra, sidrunimahla ja suhkruga. Lisa veel suitsutatud paprika või tšillipulbrit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa