Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Vürtsköömnekana

Argitoidud

Vürtsköömnekana

Lia Virkus Kevadtoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mõnusa aasiapärase maitsenüansiga lihtne soe kanaroog sobib nii argise päeva lõpetuseks kui peolauale. Keeda kõrvale riisi ja serveeri soovi korral koos küüslauguse koore-majoneesikastmega.

üle 60 min

15 minutit + 50 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
1 kg Kanapoolkoivad ja -tiivad
2 tl Vürtsköömned
2 tl Oliiviõli
3 spl Või
0.5 tk Sidrun
1 tl Sool
1 tl Must pipar
1. Parima maitse saad, kui kasutad ehedat vürtsköömnet, mis tuleks uhmris esmalt purustada. Vürtsköömnet müüakse ka maitseaineveskites, sellega aga nii eredat maitseelamust ei saavuta. Rösti vürtsköömnet minut aega kuival kuumal panni. Lisa õli, või ja poolest sidrunist pressitud mahl.

2. Kuumuta segades, kuni või sulab. Lase jahtuda.

3. Tõsta kanatükid õliga määritud ahjuvormi, maitsesta soola ja pipraga. Pane nende vahele ka kuivaks pigistatud sidrunipoolik. Nirista pannil olev maitsesegu kanale ja sega kõik tükid sellega ära. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 50 minutit kuni tund aega.

4. Tõsta ahjust ja lase maitsetel 10 minutit tasanduda.

KOMMENTAARID

Taimi 12.aug 2015 15:55
Väga head! Tasub proovida!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes