Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lambalihavardad kreekapäraselt

Argitoidud

Lambalihavardad kreekapäraselt

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Niimoodi grillitud lambaliha tuleb naturaalse puhta maitsega, ei midagi liigset. Kreekapäraselt värskete lisandite ja jogurtikastmega serveerituna on selline taldrikutäis paras kehakinnitus.

üle 60 min

30 minutit + vähemalt 2 tundi marinaadis

Retsept
portsjonile
800 g Lambaliha
MARINAAD
0.5 dl Oliiviõli
0.5 dl Punane vein
1 tl Kuivatatud pune
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
1 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
200 g Riivitud punane kapsas
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
200 g Värske kurk
200 g Tomat
KASTE
1.5 dl Maitsestamata jogurt
Tšillikaste
1. Lõika lambaliha 3 x 3 cm kuubikuteks. Sega oliiviõli veini, pune, sidrunimahla ja -koore ning purustatud küüslauguga, maitsesta soola ja musta pipraga.

2. Sega läbi, nii et liha oleks korralikult kaetud. Pane vähemalt paariks tunniks külmkappi.

3. Lüki lihatükid varrastele. Grilli 10–12 minutit. Serveeri kõrvale tükeldatud kurki ja tomatit ning riivitud punast kapsast.

4. Kastmeks sega kokku jogurt ja tšillikaste.

KOMMENTAARID

lammas 11.juuli 2015 12:47
süüa võlgu ja kehitada õlgu.Pole probleemi.
Vana Koer 10.juuli 2015 07:07
Kreekapärasus eeldab tasuta...
Priidik 08.juuli 2015 22:49
Ei tea, kas sellele Saaremaa lambarestoranile ka kannule jõuab see retsept? :) Käisin seal just ja no sellist liha ikka annab otsida.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke