Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Suvikõrvitsa-kitsejuustukreemsupp

Argitoidud

Suvikõrvitsa-kitsejuustukreemsupp

Rita Osa Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hanna Odras

üle 60 min

Retsept
portsjonile
600 g Suvikõrvits
1 peotäis Värske basiilik
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
4 dl Jääkülm vesi
1 tk Suur küüslauguküüs
150 g Kitse toorjuust
Meresool
SERVEERIMISEKS
Lavašš
Õli
2 spl Hakitud värske ürt, nt majoraan
1. Tükelda suvikõrvitsad ja pane blendrisse koos basiiliku, vee, sidrunimahla, riivitud küüslauguküüne ja 2/3 paki kitsetoorjuustuga. Blenderda kreemjaks. Maitsesta meresoolaga.

2. Jahuta suppi tunnike külmikus, võid valmis teha ka eelmisel päeval.

3. Lõika lavašist kääridega 6 cm ribad ja need omakorda kolmnurkadeks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda üle veidikese õliga, puista peale hakitud ürti ning küpseta ahjus krõbedaks. Ole ettevaatlik, see käib päris kähku!

4. Serveerimisel aseta igale portsjonile allesjäänud kitsetoorjuustu tükikesi, kõrvale paku lavašikolmnurki.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes