Argitoidud

Roosa hapukapsasupp

Keskmine hinne: 4.28 Allikas: Nutika perenaise kokaraamat 2 Autor: Epp Mihkels
Vürtsikast röövlipraest saab leemele mõnusalt hõõguvkuuma meki. Punapeet annab supile roosa värvuse ning kõik kokku moodustab ühe ülimalt tervisliku, kerge, kuid samas toitva roa. Just õige toit külmadeks sügis- ja talveõhtuteks. Soovi korral võid keetmise alguses lisada peotäie pestud odrakruupe, ilma nendeta on supp aga gluteenivaba.
Valmistusaeg: üle 60 min

15 minutit + 1 tund keetmiseks

Kogus: 5 portsjonit
1. Lõika ribi kontide vahelt väiksemateks tükkideks. Riivi kooritud peet jämeda riiviga. Aseta kondid külma vette keema ja riisu tekkinud vaht. Lisa hapukapsas ja peet ning lase keema tõusta.

2. Vähenda kuumust ja lase 45 minutit rahulikult podiseda. Maitsesta seejärel soola, suhkru ja pipraga mõnusalt magushapuks ning keeda veel 10 minutit, et maitsed ühtlustuksid. Kohe alguses ei tasu maitseaineid supile lisada, sest hapukapsas annab leemele nii soolasust kui ka hapukust ning kuni maitsed pole välja keenud, ei saa roa maitset lõplikult kujundada.

3. Tõsta kondid leeme seest välja ja haki liha supi sisse tagasi. Serveeri soovi korral hapukoorega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kellamees 29.aug 2015 20:19
Olen suur peedi austaja....! Kahtlematult annab peet teise meki, värvi ..... Siiani olen ikka mehiselt alati lisanud riivitud porgandit, annab ilusa oranzi värvi ...... Proovin !!!
1