Argitoidud

Peedisupp frikadellidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nutika perenaise kokaraamat 2 Autor: Pille Enden
Frikadellidega peedisupp ei jää sugugi alla klassikalisele boršile. Värske kapsa asemel võid supis kasutada ka hapukapsast.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Sega hakkliha hulka lahtiklopitud muna ja külm vesi, maitsesta tüümiani, soola ja pipraga. Klopi hästi läbi ja vormi väikesed pallikesed.

2. Koori ja haki sibul, riivi porgandid jämeda riiviga. Hauta sibulat ja porgandit poti sees õlis 3–4 minutit. Koori peedid ja riivi jämeda riiviga (või lõika kolmveerand peedist kangideks). Tõsta veerand peedist kõrvale ja ülejäänud lisa potti.

3. Kalla juurde vesi ja hauta 10 minutit. Lisa tükeldatud kapsas ja hauta veel 5 minutit. Pane supi sisse kooritud ja tükeldatud kartulid, tõsta potti ka frikadellid ja lisa hakitud tüümian, keeda veel 10 minutit.

4. Pane kõrvaletõstetud riivitud peet väikesesse kastrulisse, tõsta supi seest veidi puljongit peale, lisa õunaäädikas ja hauta 5 minutit. Maitsesta suppi soola, suhkru, õunaäädika ja pipraga. Lisa hautatud peet, kuumuta läbi ja serveeri maitserohelisega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Huvitav fenomen. 21.juuli 2015 15:21
Ma tegin frikadellisuppi peediga, ja täpselt sama moodi maitses.
1