Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Porgandipirukas muna ja rohelise sibulaga

Argitoidud

Porgandipirukas muna ja rohelise sibulaga

Pille Enden Nutika perenaise kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Üks toitev pirukas, mis maitseb eriti hästi kuuma puljongiga. Sibul lisab muidu mahedale porgandile särtsu.

üle 60 min

50 minutit + 30–35 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
TAINAS
500 g Pärmilehttainas
TÄIDIS
500 g Porgandid
3 tk Keedetud muna
50 g Roheline sibul
0.75 dl Majonees
Sool
Must pipar
Suhkur
1. Keeda porgandid soolakas vees pehmeks (20–25 minutit). Jahuta, koori ja riivi jämeda riiviga. Haki munad ja sibul, sega porgandiga. Sega hulka majonees ja maitsesta soola, pipra ja suhkruga.

2. Eralda tainast 2/3 ja rulli õhukeseks kettaks. Tõsta 22 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, nii et tainas katab ka ääred. Tõsta täidis tainale ja suru käega tihedalt kokku.

3. Rulli ülejäänud tainas kettaks ja tõsta vormi, vajuta ääred tihedalt kinni. Torka kattesse augud või tee sisse lõiked.

4. Küpseta 210kraadises ahjus 30–35 minutit.

KOMMENTAARID

Maie 15.märts 2016 21:22
Ülimaitsev pirukas. Kõigile pereliikmetele maitses.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke