Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kurgi-spinatisalat seemnetega

Argitoidud

Kurgi-spinatisalat seemnetega

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Selle võluva salati maitseandjaks on eelnevalt kastmes marineerunud sibul ja kurk, mis laotatakse spinatipadjale. Teen seda vahel argipäeviti sooja toidu kõrvale, aga serveerin ka küllatulevatele sõpradele, lisades siis salatile peale fetakuubikuid, mozzarellat või grillitud halloumit.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
200 g Beebispinat
1 tk Pikk värkse kurk
1 tk Punane sibul
3 spl Meelepärased pannil röstitud seemned (päevalille-, kõrvitsa-, seesamiseemned vm)
PEALE SOOVI KORRAL
300 g Feta, mozzarella, halloumi või küüslauguga salatijuust
KASTE
1 dl Oliiviõli
2 spl Valge palsamiveiniäädikas
Suhkur või mesi
Sool
1. Lõika sibul õhukesteks rõngasteks ja kurk piklikeks kangideks. Sega kastmega ja jäta seisma.

2. Pane beebispinatilehed 5 minutiks külma vette, soovitatavalt mõne jääkuubikuga. Spinatilehed lähevad mõnusalt krõmpsuks.

3. Nõruta spinat käte vahel ja tõsta vaagnale. Laota peale sibul ja kurk, sega kätega läbi.

4. Soovi korral pane peale ka juustukuubikuid. Puista üle seemnetega ja serveeri kohe.

KOMMENTAARID

Mari 13.okt 2015 19:46
Meeldis väga. Õli panen järgmine kord vähem ja äädikat natuke rohkem. Lisasin basiilikumaitselist mozzarellat ja röstitud päevalilleseemneid.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes