Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Värviline oasalat värskel rukolapadjal

Argitoidud

Värviline oasalat värskel rukolapadjal

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Rukola ja tomatitega oasalat on tervislik ja maitsev. Parim tuleb see omakeedetud ubadest, aga kiirel puhul saad kasutada ka poest ostetud keedetud või konservube. Värskelt keedetud oad jäävad salatis lihtsalt krõmpsumad ja kaunima värviga.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
6 dl Eri värvi keedetud oad
2 tk Väike punane sibul
250 g Eri värvi kirsstomatid
2 tk Hapu õun
2 peotäit Värske rukola
KASTE
1 dl Värskelt hakitud lehtpetersell või basiilik
1 dl Külmpress-oliiviõli
1.5 spl Valge palsamiäädikas
2 tl Vedel mesi
Sool
Must pipar
1. Haki kastmeks basiilik või petersell ning sega õli ja veiniäädikaga salatikausi põhjas. Maitsesta mee, soola ja musta pipraga.

2. Lõika kooritud sibulad pooleks ja need omakorda õhukesteks viiludeks. Sega kastmesse.

3. Poolita kirsstomatid ja sega koos ubadega salatisse, samuti ka kuubikuteks lõigatud kooritud õunad. Maitse ja vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga.

4. Sega lõpuks hulka ka mõned väiksemaks rebitud rukolalehed ja serveeri salatit värskel rukolapadjal.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool