Argitoidud

Põhjata suvikõrvitsapirukas suitsukanaga

Keskmine hinne: 3 Allikas: Suvikõrvitsatoidud Autor: Pille Enden
Sellele pirukale pole vaja valmistada põhja, mistõttu kulub tegemisele vähem aega ja küpsetis sisaldab ka vähem kaloreid. Suitsukana asemel võib pirukasse panna ka sinki. Maitse ja mahlasuse lisamiseks võid kõrvale pakkuda hapukoore-küüslaugukastet.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + 40‒45 minutit ahjus

Kogus: 8 portsjonit
1. Koori sibulad ja suvikõrvits, poolita paprika ja eemalda seemned. Haki sibulad ning tükelda paprika ja suvikõrvits väikesteks kuubikuteks.

2. Kuumuta köögivilju pannil õlis 4‒5 minutit või kuni need hakkavad pehmenema. Sega hulka tükeldatud suitsukana.

3. Klopi munad lahti ja klopi hulka jahu. Lisa kohvikoor, riivjuust ja hakitud basiilikulehed ning sega. Maitsesta soola ja pipraga. Vala segu 26 cm läbimõõduga kõrgemate äärtega vormi ja lao peale tomativiilud.

4. Küpseta 180-kraadises ahjus 40‒45 minutit või kuni pirukas on kuldpruun ja küps. Lase enne serveerimist pisut jahtuda. Serveeri värske salatiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kodusokk 23.okt 2015 20:50
Niinii hea! Kuna mulle meeldib alati, kui juustu on roogades ohtralt, siis panin 300g. Suvikõrvitsat oli mul koguseliselt vähem, aga mu arust just nii oli hää! Tegin suitsusingiga. Head isu - aitäh!
Mari-Liis 08.okt 2015 12:48
Riivisin suvikõrvitsa ja suitsukana asemel kasutasin kalkunihakkliha. Maitses hästi!
kaz 29.juuli 2015 10:10
Päris hea pirukas - ehkki pigem nimetaks seda suvikõrvitsavormiks. Mina tegin soolalõhega, mis kenasti sees ära küpses. Järgmine kord proovin suvikõrvitsat pigem viilutada -tundub, et nii võiks tulla ilusam ja ühtlasema konsistentsiga - kuubikulisena näeb suvikõrvits välja natuke nagu kartul :)
Merike 23.juuli 2015 12:25
Väga maitsev pirukas, jääb kindlasti minu küpsetuslisti :) 5*
1