Argitoidud

Kohupiima-mustika marmorkook

Keskmine hinne: 3.8 Allikas: Kohupiimakoogid Autor: Tiina Lebane
Ahjus küpsetatud juustukoogile sarnanev sametine maius on kõige maitsvam siis, kui saab vähemalt 12 tundi külmkapis taheneda ja maitsestuda. Seetõttu võid koogi valmis teha juba paar päeva enne serveerimist. Lauale tõstes kaunista rohkelt värskete mustikatega.
Valmistusaeg: üle 60 min

20 minutit + 75‒85 minutit ahjus

Kogus: 15 portsjonit
1. Purusta küpsised ning sega suhkru ja sulatatud võiga. Suru tainas 24‒26 cm lahtikäiva koogivormi põhja.

2. Täidise valmistamiseks sega kohupiimapastaga suhkur ja jahu. Lisa ükshaaval munad, segu iga kord vähemalt 30 sekundit kloppides. Lõpuks lisa ka piim ja vanillsuhkur.

3. Pane pool täidisest vormi küpsisepõhjale ja tõsta lusikahaaval peale mustikamoos. Sega moos ja kohupiimatäidis kahvliga siiruviiruliseks. Samamoodi toimi ka teise poolega täidise- ja moosikogusest.

4. Küpseta kooki esimesed 15 minutit 150-kraadise ahju keskosas. Seejärel alanda kuumus 120 kraadini ja jätka küpsetamist 60‒70 minutit, kuni veel vaid koogi keskkoht tundub niiske ja võdisev.

5. Tõsta kook ahjust välja ja proovi koogiservad ettevaatlikult terava noaservaga vormi küljest lahti saada. Sel kombel väldid koogipinna murenemist jahtumise ajal.

6. Jahuta kook täiesti maha, kata kilega ja hoia kuni serveerimiseni külmkapis (vähemalt 8 tundi).
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maris 16.okt 2016 16:38
Tõesti väga hea kook. Jätsin samuti põhjast suhkru ära. Kook oli väga mahlane ja maitses pigem nagu mõni uhke juustukook, kuid tegelikult oli meie tavalisest kodusest kohupiimast. :)
Mari 25.juuli 2016 00:37
Väga maitsev kook on! Jätsin ainult koogipõhjast suhkru välja, sest muredad küpsised on juba magusad.
1