Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Köögivilja-kinoavorm

Argitoidud

Köögivilja-kinoavorm

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kerge lahja vorm sobib suvisesse päeva nagu valatult. Valgurikas kinoa täiendab köögiviljade toiteväärtust.

üle 60 min

25 minutit + 40–45 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
2 dl Kinoa
1 tk Punane paprika
1 tk Kollane paprika
2 tk Sibul
2 tk Väike suvikõrvits
2 tk Küüslauguküüs
3 dl Puljong
4 tk Tomatid
Küüslauk
Basiilik
Petersell
Sool
Must pipar
Parmesan serveerimiseks
1. Kalla kinoale nii palju kuuma vett, et terad oleks kaetud. Lase 2–3 minutit seista, nõruta.

2. Viiluta paprika, sibul, suvikõrvits ja küüslauguküüned. Kuumuta köögivilju pannil õlis 5–6 minutit ja maitsesta soolapipraga.

3. Tõsta vormi pool osa kinoast, pane peale pool köögiviljadest ja lao tomativiilud, seejärel ülejäänud kinoa ja jälle köögiviljad. Kõige peale lao tomativiilud.

4. Raputa kihtide vahele soola-pipart, hakitud basiiliku- ja petersellilehti. Kalla vormi puljong ja küpseta 200-kraadises ahjus 40–45 minutit.

5. Serveerimisel riivi peale parmesani ja pane basiilikulehti.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes