Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartuli-kukeseenevorm ahvenafileega

Argitoidud

Kartuli-kukeseenevorm ahvenafileega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Esimesed kukeseened, noored rohelised oad ja värske kartul, lisaks hõrk ahvenafilee – no mis saab kesksuvel parem olla!

40-60 min

25 minutit + 20–25 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
200 g Rohelised oad
500 g Väikesed värsked kartulid
400 g Ahvenafileed
300 g Kukeseened
3 tk Muna
2 dl Kohvikoor 10%
Hakitud till
Sidrunimahl
Sool
Must pipar
1. Lõika oad 2–3 cm juppideks ja keeda soolakas vees peaaegu pehmeks, nõruta. Keeda kartuleid soolakas vees u 10 minutit.

2. Pane võiga määritud vormi poolitatud kartulid. Pane vormi oad ja ahvenafileed. Raputa kalale hakitud tilli, nirista sidrunimahla ja maitsesta soola-pipraga.

3. Kuumuta seeni kuival pannil, kuni vedelik aurustub, ja tõsta vormi.

4. Klopi munad lahti ja klopi hulka kohvikoor, maitsesta soola ja pipraga.

5. Vala vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 20–25 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes