Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Seenesupp kruupide ja hapukurgiga

Argitoidud

Seenesupp kruupide ja hapukurgiga

Tuuli Mathisen Seenetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Veidi rassolnikut meenutav seenesupp saab tummisust ja toitvust odrakruupidest ning hapukust hapukurgist. Seente lisamine sellisesse kooslusse on pea kohustuslik, sest maitsed haakuvad omavahel muljetavaldavalt ja maitsemeeli hellitavalt. Üks meie lemmiksuppe igal seenehooajal.

üle 60 min

50 minutit + 2 tundi odrakruupide leotamiseks

Retsept
portsjonile
1 dl Odrakruubid
400 g Metsaseened
4 tk Küüslauguküüs
2 tk Sellerivars
2 tk Porgand
1 tk Sibul
1.5 dl Veisepuljong
2 tk Hapukurk
2 tk Tüümianioks
Sool
Must pipar
Oliiviõli
Värskelt hakitud petersell
1. Pane odrakruubid paar tundi varem külma vette likku.

2. Puhasta ja vajadusel tükelda seened. Haki küüslauk. Tükelda seller, porgand, sibul ja hapukurk.

3. Kuumuta pannil oliiviõli ning prae küüslauku, sellerit, porgandit ja sibulat madalal kuumusel umbes 5 minutit. Lisa seened ja kuumuta, kuni neist on vedelik aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Lisa kurnatud odrakruubid ja tüümianioksad, kalla peale kuum puljong ja lase keema tõusta. Alanda kuumust ja hauta vaiksel tulel umbes 30 minutit, kuni kruubid on parajalt pehmed.

5. Lisa tükeldatud hapukurk. Supi hapukust võid tõsta veel hapukurgivedelikku lisades. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides lisa värsket peterselli ja soovi korral hapukoort.

KOMMENTAARID

kris 08.sept 2017 18:33
väga hea supp, jääb kindlasti menüüsse. selleri asemel kasutasin porrut, seened olid kuuseriisikad sügavkülmast.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke