Argitoidud

Ürdine ahjupolenta puravikega

Keskmine hinne: 4.05 Allikas: Seenetoidud Autor: Tuuli Mathisen
Polenta ehk maisitangupuder sobib metsaseentega imehästi. Rohked ürdid muudavad roa lausa vastupandamatuks. Lõppviimistluse võib anda ahjus grillielemendi all, siis saab juustune ja rikkalik puravikupolenta eriti maitsev.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Puhasta seened ja vajadusel tükelda. Haki küüslauk. Riivi parmesan.

2. Kuumuta pannil oliiviõli ja lisa seened. Lase neil mõnda aega küpseda ilma liigutamata, et tekiks ilus kuldne jume. Siis lisa pannile küüslauk, estragon ja tüümian. Maitsesta soola ja pipraga ning prae kiirelt läbi.

3. Kuumuta kastrulis puljong ja lisa kogu aeg segades polenta. Alanda kuumust ja hauta 5 minutit. Vajadusel lisa veel veidi vett. Polenta ei pea olema liiga paks ja peaks kastruli külgedelt lahti lööma.

4. Sega juurde riivitud parmesan, või ja murulauk. Maitsesta soola ja pipraga.

5. Kuumuta ahju grillielement. Kalla polenta kuumakindlasse ahjunõusse ja puista peale tükeldatud kitsejuust. Aseta nõu grilli alla ja lase juustul sulada.

6. Võta ahjust välja, lisa seened koos pannimahladega ja pane veel umbes 5 minutiks grilli alla. Serveeri kuumalt, piserda peale veel oliiviõli ja värskelt hakitud murulauku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa