Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pistousupp

Argitoidud

Pistousupp

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju

20-40 min

Retsept
portsjonile
5 tk Värske porgand
5 tk Värske kartul
1 tk Sellerivars
10 cm Porrujupp
1 tk Väike fenkol
2 spl Oliiviõli
1 tk Väike suvikõrvits
2 dl Keedetud valged oad
1 peotäis Suhkruherned
1.5 l Köögiviljapuljong
PISTOU
0.75 dl Oliiviõli
2 tk Küüslauguküüs
30 g Parmesan või muu kõva laabijuust
2 dl Basiilikulehed
Must pipar
1. Viiluta köögiviljad või lõika meelepärasteks tükkideks. Kuumuta potipõhjas õli ja kuumuta porrut, porgandit, fenkolit, kartulit ja sellerit  paari minuti jooksul segades. Vala peale kuum puljong ja keeda 15 minutit, vajadusel vahtu riisudes.

2. Vahepeal valmista pistou – riivi juust ja haki küüslauk. Peenesta need saumikseriga koos basiiliku ja poolega õlikogusest. Lisa vähehaaval ka ülejäänud õli, kuni konsistents on meelepärane. Maitsesta.

3. Kui köögiviljad on peaaegu pehmed, lisa suvikõrvits, suhkruherned ja oad ning lase veel paar minutit vaikselt keeda. Maitsesta vajadusel.

4. Serveerimisel tõsta supp taldrikusse, lisa igale portsule supilusikatäis basiilikupüreed, pisut parmesanilaaste ja mõned basiilikulehed.

HEA TEADA!
Kui soovid toekamat kõhutäit, võid supile lisada ka peotäie meelepärast pastat.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes