Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Nizza salat lõhega

Argitoidud

Nizza salat lõhega

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
400 g Lõhefilee
200 g Pestud ja lõigatud otstega Türgi oad
2 tk Suvisibul
4 tk Värske keedetud kartul
4 tk Värske tomat
8 tk Redis
8 tk Vutimuna
12 tk Must oliiv
100 g Salatisegu
6 spl Oliiviõli
2 spl Valgeveiniäädikas
Sidrunimahl
4 tk Anžoovis
1 spl Väikesed kapparid
Petersell
Basiilik
1. Keeda ube soolaga maitsestatud vees 5–6 minutit, kurna ja “ehmata” korraks külma veega.

2. Vutimunad lase külmas vees keema minna ning hoia tulel 1 minut. Jahuta külma veega, koori ja poolita.

3. Lõika puhastatud lõhe u 2 cm laiusteks viiludeks ja maitsesta soolaga. Küpseta kuumal pannil killukese
võiga 2–3 minutit ja paki fooliumisse järelküpsema. Kalatükid võid ka kergelt õliga määrida ning grillil küpsetada.

4. Kastmeks sega kokku õli, veiniäädikas ja sorts sidrunimahla. Lisa peeneks hakitud anšoovised, kapparid ja pisut maitserohelist.

5. Soovi korral lisa soola, kuid ole ettevaatlik, sest anšoovised on päris soolased.

6. Aseta komponendid vaagnale ja vala kastmega üle. Puista peale maitserohelist ja suvisibulaid.

HEA TEADA!
Kui soovid valmistada ehtsat Nizza salatit, siis jäta kartul retseptist välja ja asenda lõhe kvaliteetse tuunikalakonserviga.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool