Argitoidud

Martsipani-õunakook

Keskmine hinne: 2.08 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Lihtne ja mahlane õunakook, mis maitseb hea nii samal päeval ahjust tulnuna kui ka järgmisel. Hõrk maitseelamus koos külma vanillijäätise- või kastmega.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks vahuks. Sega jahu küpsetuspulbriga.

2. Kuumuta piim ja sulata selles või. Sega munavahu hulka vaheldumisi jahusegu ja võipiim. Sega ühtlaseks tainaks.

3. Riivi jämedalt kooritud õunad, sega sidrunimahlaga ja seejärel taina hulka. Riivi laastudeks ka martsipan ning sega samuti taina hulka.

4. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi.

5. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 45–50 minutit või kuni kook on küps ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks.

6. Lase jahtuda ja sõelu üle tuhksuhkruga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Eva 04.okt 2015 14:56
Juba 1 tund ja 15 minutit küpsenud ja ikka väga toores
Siiri Kirikal 23.sept 2015 11:45
Võtke plaadikoogi jaoks aineid topeltkogus :)
Agnes 22.sept 2015 16:25
Soovin teha seda kooki plaadikoogina. Kas kahekordsest kogusest piisaks 40 x 35 panni jaoks?
Siiri Kirikal 25.aug 2015 16:58
Martsipan tuleks samuti riivida ning taina hulka segada. Parandasime vea ära. Aitäh märkamast!
Leena 24.aug 2015 12:16
Kuhu pannakse martsipan?
1