Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Grillitud ratatouille’ pasta

Argitoidud

Grillitud ratatouille’ pasta

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Grilli selle põneva pastaroa jaoks köögiviljad kas õues või toas grillpannil. Mõlemal moel saad maitsva tervisliku kõhutäie. Ratatouille on prantsuspärane köögiviljahautis, siinses retseptis on ratatouille grillil valmistatud ja eriti hõrk maitseelamus.

20-40 min

Retsept
portsjonile
250 g Ploomtomatid
1 tk Suvikõrvits
1 tk Baklažaan
1 tk Punane paprika
1 tk Punane sibul
1 tk Küüslaugupea
0.5 dl Oliiviõli
1 tl Provencale’i maitseainesegu
Sool
Must pipar
Oliivid
500 g (Täistera)spagetid
4 spl Hakitud värske basiilik
150 g Feta või kitsejuust
1. Viiluta suvikõrvitsad ja baklažaanid pikuti, poolita tomatid. Ka paprika poolita ja puhasta seemnetest. Sibul koori ja viiluta või lõika sektoriteks. Sega kõik 3 sl oliiviõliga, maitsesta soola, pipra ja Provencale’i maitseaineseguga.

2. Grilli esmalt tomatipoolikud, lõikepind üleval, ja tõsta kaussi jahtuma. Grilli ka ülejäänud köögiviljad ja tükelda suupärasteks tükkideks. Pane küüslauguküüned ja tomatid koos ülejäänud 1 sl õli ja oliividega köögikombaini ja purusta püreeks.

3. Keeda samal ajal spagetid al dente, nõruta (hoides 1 dl keeduvett alles). Sega tomatipüree spagettidega, lisa ka hakitud basiilik ja kõrvale pandud keeduvedelik. Kuumuta segades veel mõni minut ja jaga 4 taldrikusse, tõsta peale grillitud köögiviljad ja pudista näppude vahel juustu, naudi.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool