Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Sügisene vormiroog maapirnide ja kukeseentega

Argitoidud

Sügisene vormiroog maapirnide ja kukeseentega

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Eri sügisannid ühes vormis koos hakklihaga küpsevad ahjus maitsvaks lõuna- või õhtusöögiks.

20-40 min

Retsept
portsjonile
600 g Hakkliha
500 g Kukeseened
2 tk Sibul
Meresool
Must pipar
KÖÖGIVILJAPÜREE
700 g Värsked kartulid
300 g Maapirnid
2 tk Porgand
50 g Või
Sool
PEALE
125 g Mozzarellakirsid või riivjuust
1. Koori maapirnid, porgandid ja kartulid, tükelda ning keeda pehmeks.

2. Samal ajal haki sibulad ja tükelda suuremad kukeseened. Prae sibul pannil klaasjaks, tõsta kaussi. Prae pannil hakkliha ja lisa ka seened, u 10 minuti pärast sega hulka ka sibulad.

3. Kalla suurem osa kartuliteporgandite keeduveest ära, kuid jäta osa vedelikku potti ja tambi köögiviljad pudruks. Lisa või ja maitsesta soolaga.

4. Tõsta seene-hakklihasegu ahjuvormi ja kata kartuliporgandi- maapirnipüreega.

5. Küpseta 200 kraadi juures 15–20 minutit. Jaga peale mozzarellapallid ja küpseta veel 10 minutit, kuni juust sulab. Naudi koos värske salatiga.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool