Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjukõrvits küüslaugu, tšilli ja juustuga

Argitoidud

Ahjukõrvits küüslaugu, tšilli ja juustuga

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne moodus nautida kõrvitsat õhtusöögiks. Eri sorti kõrvitsatel on erinev maitse. Ahjuroale võid lisada koos juustuga ka võis pruunistatud kukeseeni.

20-40 min

Retsept
portsjonile
700 g Kõrvits
1 tk Väike tšillipipar
100 g Riivitud juust
Sool
Must pipar
100 g Kukeseened soovi korral
3 spl Külmpressoliiviõli
3 tk Küüslauguküüs
1. Puhasta kõrvits seemnetest, koori ja tükelda suurteks kuubikuteks.

2. Määri ahjuvorm seest õliga, laota kõrvitsakuubikud ühe kihina vormi. Nirista peale veel oliiviõli ja sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10–15 minutit, olenevalt kuubikute suurusest.

4. Purusta küüslauguküüned, haki tšilli ja sega mõlemad juustuga. Puista juustusegu kuubikutele  ja küpseta veel 10 minutit, kuni juust kaunilt sulanud ja kõrvitsad pehmed, aga veel väheke krõmpsud.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke