Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pähkli-seemneleib

Argitoidud

Pähkli-seemneleib

Mart Haber Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Toomas Volkmann

üle 60 min

Retsept
PÄHKLI-SEEMNELEIB
Juuretis
1 l Soe vesi
1 peotäis Rukkilinnasejahu
1 peotäis Täisterarukkijahu
3 tl Sool
3 sl Pruun suhkur
Rukkijahu
2 peotäit Seemnesegu
Mandlid
Kreeka pähklid
Sarapuupähklid
1. Juuretisele lisa leivateole eelneval õhtul 1 liiter sooja vett ning sega vispliga juurde suur peotäis rukkilinnasejahu ja täisterarukkijahu – nii palju, et mass oleks hapukoore paksune. Jäta seisma sooja kohta hommikuni.

2. Järgmisel hommikul lisa 3 tl soola ja 3 sl pruuni suhkrut. Sega ja lisa nii palju rukkijahu, et tainasse jääks näpuga tehtud auk püsima.

3. Kõige olulisem on nüüd võtta juuretis järgmiseks korraks!

4. Pärast seda lisa 2 peotäit seemnesegu (õlikanepi- ja kõrvitsaseemned) ja veidi mandleid, Kreeka pähkleid ja sarapuupähkleid.

5. Vala tainas vormidesse ja aseta elektriahju 45 kraadi juurde kerkima.

6. Tee leivaahju tuli ja aseta tainaga vormid umbes 250-kraadisesse ahju 1 tunniks ja 10 minutiks. Saab teha ka elektri- või gaasiahjus, aga siis oleks hea panna ahju kauss veega.

7. Ahjust välja võetud leivad aseta niiskete rätikute vahele, et koorik ära ei kuivaks

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes