Argitoidud

Pähkli-seemneleib

Keskmine hinne: 2.77 Allikas: Oma Maitse Autor: Mart Haber
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Juuretisele lisa leivateole eelneval õhtul 1 liiter sooja vett ning sega vispliga juurde suur peotäis rukkilinnasejahu ja täisterarukkijahu – nii palju, et mass oleks hapukoore paksune. Jäta seisma sooja kohta hommikuni.

2. Järgmisel hommikul lisa 3 tl soola ja 3 sl pruuni suhkrut. Sega ja lisa nii palju rukkijahu, et tainasse jääks näpuga tehtud auk püsima.

3. Kõige olulisem on nüüd võtta juuretis järgmiseks korraks!

4. Pärast seda lisa 2 peotäit seemnesegu (õlikanepi- ja kõrvitsaseemned) ja veidi mandleid, Kreeka pähkleid ja sarapuupähkleid.

5. Vala tainas vormidesse ja aseta elektriahju 45 kraadi juurde kerkima.

6. Tee leivaahju tuli ja aseta tainaga vormid umbes 250-kraadisesse ahju 1 tunniks ja 10 minutiks. Saab teha ka elektri- või gaasiahjus, aga siis oleks hea panna ahju kauss veega.

7. Ahjust välja võetud leivad aseta niiskete rätikute vahele, et koorik ära ei kuivaks
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa