Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Toome salat

Argitoidud

Toome salat

Lia Virkus Kurk salatisse ja purki
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ööpäeva maitsestunud salat on kuumutamata heaks grillikõrvaseks, kuumutatult purki panduna aga mõnus talvine praelisand.

üle 60 min

30 minutit + 24 tundi külmas + 30 minutit kuumutamiseks

Retsept
0.5 kg Suvikõrvits
0.5 kg Sibul
1 kg Kurk
0.5 kg Porgand
50 g Hakitud värske till
2 spl Jäme meresool
2 spl Suhkur
2.5 spl Äädikas 30%
1.25 dl Meelepärane õli (soovitavalt extra virgin oliiviõli)
2 l

1. Koori porgandid ja sibulad ning viiluta õhukeselt. Suvikõrvits (suurem lõika lausa pikuti neljaks) ja kurgid lõika viiludeks ning poolita need veel omakorda. Suured porgandid ja suvikõrvits püüa lõigata sama suurteks viiludeks kui kurgid.

2. Sega aedviljad potis ülejäänud ainetega, kata pott kaanega ja pane salat 24 tunniks jahedasse kohta maitsestuma.

3. Järgmisel päeval kuumuta salat peaaegu keemiseni ja hoia siis 20 minutit nõrgal kuumusel. Ära keeda!

4. Tõsta salat kuumalt steriliseeritud purkidesse, kaaneta ja säilita jahedas hoiukohas.


KOMMENTAARID

E.K. 02.sept 2015 12:27
Igasugust köögiviljasalatit ei peaks siiski "Toome" salatiks nimetama! :(
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes