Argitoidud

Toome salat

Keskmine hinne: 3.83 Allikas: Kurk salatisse ja purki Autor: Lia Virkus
Ööpäeva maitsestunud salat on kuumutamata heaks grillikõrvaseks, kuumutatult purki panduna aga mõnus talvine praelisand.
Valmistusaeg: üle 60 min

30 minutit + 24 tundi külmas + 30 minutit kuumutamiseks

2 l

1. Koori porgandid ja sibulad ning viiluta õhukeselt. Suvikõrvits (suurem lõika lausa pikuti neljaks) ja kurgid lõika viiludeks ning poolita need veel omakorda. Suured porgandid ja suvikõrvits püüa lõigata sama suurteks viiludeks kui kurgid.

2. Sega aedviljad potis ülejäänud ainetega, kata pott kaanega ja pane salat 24 tunniks jahedasse kohta maitsestuma.

3. Järgmisel päeval kuumuta salat peaaegu keemiseni ja hoia siis 20 minutit nõrgal kuumusel. Ära keeda!

4. Tõsta salat kuumalt steriliseeritud purkidesse, kaaneta ja säilita jahedas hoiukohas.


MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
E.K. 02.sept 2015 12:27
Igasugust köögiviljasalatit ei peaks siiski "Toome" salatiks nimetama! :(
1