Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Einevõileib peekoni ja piprase pirniga

Argitoidud

Einevõileib peekoni ja piprase pirniga

Tiina Lebane Täiuslik pirn
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Meeli Küttim
Mõnusalt maitsekad võileivad kergeks õhtueineks endale ja kallile ... koos jaheda valge veiniga on see elamus omaette!

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 tk Väike salatisigur
1 tk Küps avokaado
0.5 tk Värskelt pressitud väikese sidruni mahl
2 tl Vedel mesi või hele toidusiirup
Sool
Must pipar
2 tl Oliiviõli
1 tk Pirn
8 tk Õhuke peekoniviil
4 tk Ciabatta viil
1. Eralda sigurilehed ja pane külma vee sisse. Nii toimides ei ole salatisiguri lehed enam liiga mõrkjad. Poolita avokaado, kraabi viljaliha välja ja purusta kahvliga. Pigista peale pisut sidrunimahla. Ülejäänud sidrunimahl sega 1 tl mee, soola-pipra ja 2 tl oliiviõliga kastmeks.

2. Kalla sigurilehtedelt vesi ära, nõruta ja vala kaste peale, jäta seisma.

3. Lõika pirn pooleks, eemalda seemnekoda, kuid ära koori. Pirnipoolikud lõka sentimeetripaksusteks viiludeks.

4. Prae peekoniviilud keskmisel kuumusel parajalt krõbedaks ja tõsta kõrvale. Kuumuta pirnid peekonirasvas kergelt läbi, lisa ülejäänud teelusikatäis mett ja veidi purustatud pipart ning sega läbi.

5. Kata ciabatta avokaadokreemiga ning jaga peale sigurilehed, peekoni- ja pirniviilud.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes