Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Saiavorm pirni ja parmesaniga

Argitoidud

Saiavorm pirni ja parmesaniga

Tiina Lebane Täiuslik pirn
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Meeli Küttim
Kohev ja pikalt läbiimbunud saiavorm üllatab nii pirni magusa kui ka parmesani soolase maitsekooslusega. Kaneel ja karamellised Demerara suhkru kristallid on hea täiendus ning kergelt pähkline vahtrasiirup sinu portsjonil muudab selle absoluutselt täiuslikuks!

üle 60 min

20 minutit + vähemalt 6 tundi külmas + 50–60 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
0.5 kg Pirn
20 g Või
6 spl Rafineerimata roosuhkur
3 tk Muna
5 dl Piim
1 tl Kaneel
2 spl Demerara suhkur
8 spl Vahtrasiirup
12 tk Seemnetega röstsaiaviil
120 g Parmesan
1. Koori ja tükelda pirnid suuremateks tükkideks. Sulata potis või ja lisa koos 1 sl suhkruga pirnitükkidele.

2. Määri 30 x 20 cm pirukavorm rasvainega. Riivi juust jämedalt. Lõika röstsaiaviilud diagonaalselt pooleks ja aseta pool saiakogusest vormi põhja.

3. Vala pirnisegu ühtlaselt saiaviiludele ja kata riivitud parmesaniga. Aseta katteks peale ülejäänud röstsai.

4. Klopi munad 5 sl roosuhkruga lahti, lisa piim ja kaneel ning sega hoolega läbi. Vala munapiim vormi, suru saiad kätega allapoole, et munapiim ka pealmisesse kihti saaks imbuda.

5. Kata vorm toidukilega ja tõsta vähemalt 6 tunniks, parem kui järgmise päevani, külmkappi.

6. Kuumuta ahi 180 kraadini. Eemalda vormilt toidukile, puista peale 2 sl Demerara suhkrut ja küpseta 50–60 minutit.

7. Peale ahjust välja võtmist lase vormiroal 10 minutit rahuneda ja lõika seejärel 8 tükiks. Serveerimisel piserda igale tükile lusikatäis vahtrasiirupit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Sült

Argitoidud
Sült