Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Osso bucco

Argitoidud

Osso bucco

Anni Arro Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak

üle 60 min

Retsept
portsjonile
3 tk Väike sibul
3 tk Väiksem porgand
1 lk Sellerivars
Või
Õli
2 tk Veise kondilõik ehk osso bucco
Nisujahu
2 tk Rosmariinioks
Lehtpeedivars soovi korral
1 peotäis Värsked puhastatud põldoad
1 kl Valge vein
500 ml Liha- või köögiviljapuljong
Sool
Must pipar
5 tk Tomat
1. Puhasta köögiviljad. Poolita sibulad, lõika porgandid pikkupidi liistakateks, sellerivars 10 cm juppideks, tomatid sektoriteks.

2. Kuumuta malmpott pliidil ja sulata selles või, lisa suts õli. Veereta lihatükid jahust läbi ja prae mõlemat poolt kuldseks. Lisa rosmariin ja poolitatud sibulad. Tõsta lihatükid potist välja. Lisa sibulatele ülejäänud köögiviljad ja oad ning veel killuke võid. Pruunista paar minutit. Lisa potti lihatükid, vein ja puljong. Puljongit olgu nii palju, et see kataks köögiviljad ja liha. Kata pott kaanega ja lase haududa hästi madalal temperatuuril 3 tundi. Vahepeal kontrolli, et lihatükid oleksid ikka vedelikuga kaetud. Maitsesta pipra ja vajadusel ka soolaga, sõltub puljongi soolasusest.

3. Serveeri pajarooga koos röstitud krõbeda saiaga, et saaks viimsedki kastmejäägid taldrikult kätte.

Märksõnad

anniarrobuccoosso

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool