Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Rieslingi-kana

Argitoidud

Rieslingi-kana

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju

40-60 min

Retsept
4 tk Kanakoib (kintsuga ühes tükis)
500 ml Riesling või kuiv valge vein
6 tk Noorem porgand
300 g Kukeseened
1 tk Sellerivars
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 dl Rõõsk koor 35%
Tüümian
Petersell
Võid ja õli praadimiseks
Sool
Must pipar
1. Maitsesta kana kergelt soola-pipraga. Pruunista kanakoivad potipõhjas mõlemalt poolt ja tõsta kõrvale.

2. Kuumuta hakitud sibulat u 5 minutit samas potis, lisa küüslauk, seller ja noored terved või kangideks lõigatud porgandid ning kuumuta veel veidi. Tõsta kana potti tagasi, vala peale vein ja lisa mõned oksad tüümiani. Lase u 5 minutit ilma kaaneta keeda, seejärel tõsta potile kaas ning vähenda kuumust, nii et potisisu vaid kergelt podiseks.

3. Vahepeal prae kukeseened u 5 minuti jooksul võis kuldpruuniks. Tõsta pann kõrvale.

4. Kui kana on u 35 minutit küpsenud ning noaga kintsu keskosa torgates eraldub läbipaistvat lihamahla, lisa potti seened ja koor. Suurenda kuumust, lastes vedelikul umbes 10 minutit korralikult keeda, et maitsed tugevneksid ja kastmevedelik kenasti kreemjaks pakseneks.

5. Maitsesta soola-pipraga. Valmis toidule puista peale hakitud peterselli ning serveeri näiteks koos värskete kartulitega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes