Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lasanje metsaseente, ürtide ja ricottaga

Argitoidud

Lasanje metsaseente, ürtide ja ricottaga

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju

40-60 min

Retsept
portsjonile
400 g Kupatamist mittevajavad metsaseened
800 g Värske tomat
1 tk Suur sibul
1 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Punane vein
5 spl Hakitud värsked ürdid
40 g Parmesan
250 g Ricotta
1 dl Piim
150 g Mozzarella
12 tk Lasanjeplaat
Võid ja õli
Sool
Must pipar
1. Puhasta ja haki seened. Haki ka tomatid ja sibul-küüslauk. Kuumuta pannil kergelt või ja õli segu ning prae sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa seened ja kuumuta segades 5–6 minutit. Lisa vein ja lase alkoholil aurustuda, seejärel lisa tomatid, 1 sl ürte ning kuumuta 15–20 minutit, kuni tekib ühtlase moega kastmelaadne segu.

2. Sega kausis riivitud parmesan, piim, ricotta ja ülejäänud ürdid. Maitsesta soola-pipraga ning soovi korral lisa näpuotsatäis riivitud sidrunikoort.

3. Määri lasanjevorm võiga ja vormi põhjale laiali paar supilusikatäit tomatist seenekastet. Lao peale lasanjeplaadid. Vala lasanjekihile 1/3 tomati-seenekastet ja pool ricottasegu. Lao uus kiht lasanjeplaate ja korda. Viimasele lasanjekihile vala järelejäänud tomati-seenekaste ning kata riivitud või tükeldatud mozzarellaga.

4. Küpseta 180kraadises ahjus fooliumiga kaetult u 25 minutit. Eemalda foolium, suurenda kuumust 250
kraadini ja lase veel u 10 minutit küpseda, kuni lasanje näeb kena välja. Enne serveerimist lase lasanjel vähemalt 15 minutit taheneda.

5. Ahjusoe lasanje kipub lahti lõigates oma kuju kaotama. Selle vältimiseks võid küpsetada igale sööjale eraldi vormis roa, mida saad serveerida otse küpsetusnõust.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes